.
Μετά από μεγάλη απουσία πάλι εδώ μαζί σας για δημιουργικές προτάσεις. Λοιπόν, επειδή καλοκαιράκι έρχεται και θα ήταν κρίμα να μην το αξιοποιήσουμε με λίγο δημιουργικό διάβασμα, σας προτείνω τα εξής βιβλία:

Τα τρελομπαλάκια

Τα τρελομπαλάκια 

Σύνοψη του βιβλίου "Τα τρελομπαλάκια" 

Τι συμβαίνει άραγε σε μια συνηθισμένη πόλη όπου τα παιδιά δεν γνωρίζουν τι είναι το παιχνίδι, όταν εμφανίζεται το πρώτο τρελομπαλάκι; Πώς θα αντιδράσουν τα παιδιά; Τι έχουν να τους πουν οι μεγάλοι; Ποιοι είναι οι άντρες με τα μαύρα και γιατί περικυκλώνουν το σχολείο; Πώς ξεκινάει η ιστορική Μάχη με τα Τρελομπαλάκια και ποια είναι η κατάληξή της; Μια τρελή τρελή ιστορία για τη δύναμη και την αξία του παιχνιδιού. 



Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες

Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες 

Σύνοψη του βιβλίου "Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες"

Ποιος ήταν ο πλούσιος κύριος Φιλέας Φογκ, από πού κρατούσε η σκούφια του και τι δουλειά έκανε δεν ξέρουμε ακριβώς!
Ξέρουμε όμως άλλα πράγματα ακριβώς. Ότι ξυπνούσε κάθε μέρα στις 8 ακριβώς, έτρωγε πρωινό στις 8:23 ακριβώς, ξυριζόταν στις 8:37 ακριβώς έφευγε από το σπίτι του στην οδό Σάβιλ Ρόου του Λονδίνου, στις 11:30 και γυρνούσε τα μεσάνυχτα στις 12:00 ακριβώς!
Κι ακόμη ότι έβαλε στοίχημα να κάνει το γύρο του κόσμου σε 80 μέρες ακριβώς!
Και το κέρδισε. Και μαζί με το στοίχημα κέρδισε πολλά πολλά ακόμα. 

 

Ο ραφτάκος των λέξεων

Ο ραφτάκος των λέξεων 

Σύνοψη του βιβλίου "Ο ραφτάκος των λέξεων"

Κάποια ρούχα είναι ραμμένα με μεταξωτή κλωστή, άλλα είναι μάλλινα βαριά κι άλλα σαν πέπλα ανάλαφρα. Υπάρχουν όμως και κάποια ρούχα βολικά πολύ, που είναι έτσι φτιαγμένα, ώστε να μας ζεσταίνουν τον χειμώνα και να μας δροσίζουν το καλοκαίρι. Ποιος ράφτης ξέρει να τα ράβει και πού θα τον βρούμε; Μια φορά κι έναν καιρό... δηλαδή χτες ή σήμερα ή και αύριο... Νάνοι και νεράιδες, δράκοι, μάγισσες και βασιλιάδες πάνε κι έρχονται ανάμεσα στα παραμύθια και στην αλήθεια. Δρόμο παίρνουν και δρόμο αφήνουν, φτάνουν στις άκρες του κόσμου κι ύστερα πάλι γυρίζουν πίσω. Και τέλος ζούνε και κοιμούνται αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα! Για παιδιά μικρά με μεγάλη φαντασία και για νέους γονείς με πολλή όρεξη! Ιστορίες που διαβάζονται μέσα σε δέκα λεπτά! 
Καλή ανάγνωση!!!